2024 - Juniorverksamheten på Hofgårds GK

Sisan uppdateras under våren 2024

Gäller år 2023. 

För dig som är medlem i Hofgårds GK erbjuder vi träningsverksamhet med vår pro. Är du nybörjare, har Grönt kort eller spelat golf några år spelar ingen roll. Du är alltid välkommen! För oss är det viktigt att du som junior trivs, har kul och att du känner dig trygg i vår miljö.

Målsättningen för vår verksamhet är att du ska få möjlighet att utveckla din golf både i grupp och individuellt. Du deltar i gruppträning en gång i veckan. 

Är du med i gruppträningen ingår;

  • Fria rangebollar på Hofgårds GK
  • Veckoträning i grupp
  • Sommarläger 
  • Medlemskap på Blixtorps Golfbana (tom 18 år)
  • Att med ideella ledare öva och spela på Blixtorps golfbana en gång i veckan

Träningsavgiften 2023 är för junior, 7-12 år 300 kr och för junior 13-21 år 600 kr.
Avgiften är subventionerad av klubben och våra sponsorer för att ge dig som junior ett bra erbjudande att prova på och träna golf. Träningsavgiften erläggs till klubben i samband med träningsstarten.

Välkommen till oss och vår juniorverksamhet! 

Intresserad? ANMÄL DIG HÄR!

Hofgårds GK arrangerar en del junioraktiviteter i samverkan med Blixtorps golfbana

Tävla i Halland-Juniortouren

Hallands juniorer erbjuds två skilda tävlingar som spelas på samma bana i en gemensam kanonstart kl.9.00 varje tävlingsomgång, Teen Tour First och Hallandstouren. Båda tävlingarna anmäler man sig till via golf.se. Läs här och se spelprogram

Teen Tour arrangeras av Svenska Golfförbundet och är riksomfattande juniortävlingar som spelas på tre nivåer: Elits, Future och First. Teen Tour är för dig som är mellan 13-21 år och har handicap 36 eller lägre. Samtliga tävlingar spelas scratch (utan hcp).

Hallandstouren spelas i två åldersklasser: 0-12 år och 13-21 år. I klassen för 0-12 år (Rookie-klassen) kommer inga resultalistor att publiceras i linje med rekommenerationer från RFs regler för tävling för barn. I klassen för 13-21 år fördelas priser både efter en brutto och netto resultatlista. På Hallandstouren behöver spelarna själva inte betala tävlingsavgiften, utan den faktureras till hemmaklubbarna. 

Verksamhetsplan junior

Verksamhetsplanen beskriver det planerade arbetet för juniorverksamheten på Hofgårds GK. Verksamhetsplanen är framtagen av juniorkommittén i samverkan med Svenska Golfförbundet och uppdateras årligen.